Blog

 

L’Ajuntament de Muro elabora un pla de prevenció i reducció de residus.

Octubre 2019 - L’Ajuntament de Muro és un dels primers en redactar aquest Pla de Residus que serà obligatori després de l’aprovació de la Llei de Residus i Sòls Contaminats (8/2019). L’Ajuntament vol seguir impulsant el reciclatge però sobretot, fer un especial incís en la prevenció o reducció de residus. Per aquest motiu, s’està elaborant aquest document estratègic comptant amb la participació de la ciutadania. L’objectiu és conèixer la predisposició per actuar  i definir conjuntament les actuacions que es duran a terme en un horitzó de 6 anys.

Dades estadístiques del primer semestre de 2019

Octubre 2019 -El primer semestre de 2019 ha experimentat un notori increment de la recollida selectiva de residus respecte al 2018. La recollida porta a porta al nucli de Muro i la implicació de les empreses turístiques a la Platja de Muro han fet que s’arribi a separar el 40% dels residus durant els mesos d’estiu.
Durant els primers sis mesos s’han recollit 250 tones més de matèria orgànica que l’any passat i unes 50 més de paper, vidre i envasos. El percentatge de recollida ha passat del 30% al 2018 fins al 38% els sis primers mesos de 2019.
Des de l’Ajuntament es seguirà treballant per millorar la recollida i incrementar els percentatges de recollida.

Seguiment de la campanya

Març 2019 - Des de la posada en marxa de la recollida de la matèria orgànica al nucli urbà de Muro hi ha hagut paradeta a l’ajuntament per recollir el material necessari (poal, imant, bosses,...) per aquelles persones que encara no el tinguessin. Per altra banda s’han fet xerrades a l’escola d’adults i activitats amb les escoles i institut per a conscienciar als mes joves del poble.
Ara fa un mes de la posada en marxa del nou sistema de recollida selectiva porta a porta de matèria orgànica a Muro, per això volem agrair l’esforç i el compromís que heu demostrat durant aquest temps perquè els resultats són molt bons.
Amb l’objectiu de millorar el servei vos informam que és imprescindible:

Moltes gràcies per la vostra participació, imprescindible per mantenir casa nostra ben neta!

INICI DE LA CAMPANYA INFORMATIVA PER A LA RECOLLIDA DE MATÈRIA ORGÀNICA

Gener 2019 - D'aquí un mes, el 25 de febrer, s'iniciarà la recollida de matèria orgànica porta a porta al poble de Muro.
Per això hi ha en marxa tota una sèria d'activitats per explicar als ciutadans què és la matèria orgànica i com l'hem de separar a ca nostra i per fer entrega del material necessari (poalet, calendari-imàn, bosses, etc).
La primera de les sessions informatives va anar molt bé i unes 150 persones varen rebre formació i sel's va donar el material.
Durant aquestes setmanes seguirem amb les xerrades que se vos comunicaran a la vostra bústia i a través de les xarxes socials. També hi haurà paradeta informativa i entrega del poalet al mercat dels diumenges 10, 17 i 24 de febrer. A més de les formacions que es duen a terme als centres escolars de Muro.
Finalment, també podreu recollir el poalet i la resta de material a l'Ajuntament la setmana del 18 al 24 de febrer.
Qui no pugui recollir el poalet a cap d'aquests llocs, que no es preocupi, anirem a ca seva i li durem.
Gràcies per col·laborar!

 

 

Plaça Comte d'Empúries Hug IV, 1 - Tel. 971 86 00 36 - muro@gram.cat
Copyright: www.gram.cat